Uslovi korišćenja

OPŠTI USLOVI I PRAVILA KORIŠĆENJA INTERNET PRODAVNICE

1. Uvodne odredbe

Ovim dokumentom (zajedno sa dokumentima koji su navedeni u tekstu) uređuju se pravila i uslovi kojima se uređuje korišćenje internet prodavnice koja se nalazi na internet stranici: www.shotvitamini.rs (u daljem tekstu: „Internet stranica„), i kupovina proizvoda na Internet stranici (u daljem tekstu: „Opšti uslovi„).

Savetujemo Vam da pažljivo pročitate Opšte uslove, kao i Politiku privatnosti i zaštite podataka pre nego što otpočnete korišćenje Internet stranice. Obavezujete se da, prilikom korišćenja Internet stranice i/ili naručivanja proizvoda na ovoj Internet stranici, pridržavate ovih Uslova i naše Politike privatnosti i zaštite podataka. Korišćenjem Internet stranice smatra se da je korisnik upoznat sa ovim Opštim uslovima i Politikom privatnosti i zaštite podataka, te da iste korisnik prihvata. Ukoliko se ne slažete sa Opštim uslovima i Politikom privatnosti i zaštite podataka, molimo vas da Internet stranicu ne koristite.

Postavljanjem na, upravljanjem i prodajom putem Internet stranice rukovodi: BAUDER FARMACEUTICA d.o.o. BEOGRAD, Čingrijina 5, 11000 Beograd-Zvezdara, Republika Srbija, Matični broj: 21219207, PIB: 109660739, email: webshop@shotvitamini.rs (u daljem tekstu: „Bauder Farmaceutica„).

Korisnik označava posetioca Internet stranice Bauder Farmaceutika kompanije koji odabere barem jedan proizvod iz asortimana trgovca, ubaci ga u korpu, pošalje narudžbenicu i nakon potvrde prijema narudžbenice, plati proizvod na jedan od predviđenih načina.

Bauder Farmaceutica može periodično menjati Opšte uslove, kao i ponuđene proizvode, cene tih proizvoda i ma koje druge podatke koji su promenjivi, a dostupni na Internet stranici. Imajući u vidu prethodno, korisnici su obavezani da prilikom svake pojedine posete pažljivo pregledaju sadržaj Internet stranice i na njoj iznete podatke.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Opštim uslovima i/ili Politikom privatnosti i zaštite podataka, možete se obratiti direktno Bauder Farmaceutika kompaniji putem email-a webshop@shotvitamini.rs, pisanim putem na adresi Bauder Farmaceutika, ul. Čingrijina 5, 11 050 Beograd ili pozivom na broj telefona 0640501693.

Na ove Opšte uslove primenjuju se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o trgovini, Zakon o obligacionim odnosima, kao i ostali važeći i primenjivi propisi Republike Srbije.

2. Pravila korišćenja Internet stranice

Prilikom korišćenja Internet stranice, saglasni ste da:

  • ovu Internet stranicu koristite isključivo za upite i pravno valjane narudžbine;
  • nećete upućivati lažne ili obmanjujuće narudžbine;
  • nećete ometati/sprečavati bilo koje funkcije u vezi sa sigurnošću u Internet stranici, odnosno funkcije koje ograničavaju/sprečavaju kopiranje i korišćenje sadržaja dostupnog na Internet stranici;
  • nećete ometati, modifikovati, presretati i/ili zloupotrebljavati (uključujući i hakovati) Internet stranicu u bilo kom smislu, niti koristiti posebne programe u cilju neovlašćenog preuzimanja sadržaja koji se nalazi na Internet stranici;
  • nećete davati netačne informacije koje se tiču ličnih podataka.

Ovim dajete saglasnost da iznad navedene podatke možemo koristiti kako bismo sa Vama stupili u kontakt, a u vezi sa Vašom porudžbinom ukoliko je to potrebno.

U slučaju da prekršite pravila sadržana u ovim Opštim uslovima, Bauder Farmaceutica Vam može, privremeno ili trajno, onemogućiti pristup ovoj Internet stranici i njenom daljem korišćenju. Navedeno ne isključuje mogućnost podnošenja prijave nadležnim organima.

3. Porudžbina

Proizvodi navedeni na Internet stranici, kao i podaci o tim proizvodima i ovi Opšti uslovi ne predstavljaju ponudu već otvoren poziv na davanje ponude. Nijedan ugovor o kupoprodaji ma kog proizvoda neće biti zaključen između korisnika i Bauder Farmaceutica dok Vaša ponuda ne bude izričito prihvaćena, odnosno kada korisniku putem e-mail adrese pošaljemo potvrdu o slanju.

Kako bi korisnik izvršio porudžbinu, potrebno je da sledi postupak online kupovine i označi polje „Odobri plaćanje“. Nakon tog koraka, korisnik će od Bauder Farmaceutica primiti e-mail u kome će se nalaziti potvrda porudžbine, te potvrda o slanju.

Ugovor o kupovini proizvoda, osim podataka o porudžbini, potvrde porudžbine i potvrde o slanju obuhvata i ove Opšte uslove.

Svaki punovažno zaključen ugovor se odnosi isključivo na proizvode čije je slanje potvrđeno. Bauder Farmaceutica nije u obavezi da isporuči nijedan drugi proizvod koji je deo ponude, dok korisnik za svaki takav proizvod ne primi potvrdu porudžbine, odnosno potvrdu o slanju.

Dostupnost proizvoda

Sve porudžbine proizvoda su podložne dostupnosti. U tom smislu, ako postoje poteškoće u vezi sa nabavkom proizvoda ili ako na zalihama nema više artikala, Bauder Farmaceutica zadržava pravo da Vam pruži informacije o zamenskim proizvodima jednakog ili boljeg kvaliteta i vrednosti proizvoda koje naručujete. Ako ne želite da naručite zamenske proizvode, Bauder Farmaceutica će Vam refundirati iznos koji ste eventualno platili.

Isporuka

Izuzev u slučaju vanrednih okolnosti, Bauder Farmaceutica će nastojati da isporuči poručene i potvrđene proizvod(e) koji su navedeni u potvrdi o slanju, u roku koji je naveden u odnosnoj potvrdi, odnosno, ukoliko rok nije naveden, u svakom slučaju u roku od najviše 10 dana od datuma prijema potvrde o slanju.

U slučaju problema sa isporukom nastalih na osnovu nepredviđenih okolnosti ili u zavisnosti od područja isporuke, Bauder Farmaceutica će obavestiti korisnika nakon prijema potvrde porudžbine .

Bauder Farmaceutica izvršava uslugu isporuke samostalno ili preko kurirske službe AKS EXPRESS sa kojom Bauder Farmaceutica ima zaključen ugovor.

Proizvodi koje je korisnik poručio biće isporučeni na adresu navedenu prilikom prijema porudžbine. Posle završene isporuke korisnik je u obavezi da potpiše potvrdu o preuzimanju. Ukoliko korisnik odluči da ne potpiše potvrdu o prijemu, isporuka će se smatrati odbijenom. Takođe, ukoliko korisnik nije dostupan na adresi iz bilo kojeg razloga, Bauder Farmaceutica ne može preuzeti odgovornost za ugovoreni termin isporuke. Ukoliko isporuka ne bude uspešna, proizvodi će biti vraćeni u Bauder Farmaceutica kompaniji, dok će porudžbina biti otkazana, a novac će biti vraćen korisniku. Za povraćaj novca, korisnik je u obavezi da ostvari kontakt sa Bauder Farmaceutica slanjem e-maila na webshop@shotvitamini.rs ili pozivom na broj telefona 0640501693 (od ponedeljka do petka od 08:00 do 16:00). Nakon poziva telefonom potrebno je broj tekućeg računa dostaviti na gore navedenu e-mail adresu.

4. Cena i način plaćanja

Sve cene prikazane na Internet stranici su izražene u dinarima i uključuju PDV. Poručeni proizvodi će biti isporučeni prema cenama važećim na dan porudžbine i koje su objavljene na Internet stranici. Uslovi plaćanja, cene, promocije i akcijske ponude su važeće isključivo u trenutku potvrde porudžbine i mogu biti promenjene bez prethodne najave. U slučaju da se cena proizvoda promeni za vreme obrade porudžbine, ili cena na internet stranici iz bilo kojeg drugog razloga ne bude odgovarala stvarnoj ceni proizvoda ili usluge, Bauder Farmaceutica će omogućiti korisniku da odustane od kupovine odnosno da potvrdi novu, promenjenu cenu.

Plaćanje se vrši pouzećem, odnosno gotovinom prilikom dostave, uplatom u pošti, odnosno banci ili platnim karticama.

Kod plaćanja pouzećem, korisnik naručene proizvode plaća kuriru prilikom preuzimanja proizvoda.

Prilikom plaćanja uplatnicom, nakon evidentiranja uplate od strane trgovca, porudžbina se obrađuje i nakon toga proizvod šalje korisniku.

Prilikom plaćanja platnim karticama, u momentu kreiranja porudžbine, novčana sredstva se rezervišu, a nakon isporuke naručenog proizvoda korisniku, novčana sredstva se skidaju sa računa korisnika. Plaćanje platnim karticama zaštićeno je SSL (Secure Socket Layer) protokolom. Plaćanje se može vršiti brenda DINA, MasterCard, Maestro, Visa i American Express platnom karticom. Nakon popunjavanja narudžbine, i optiranja načina plaćanja platnom karticom, korisnik će biti automatski preusmeren na internet prezentaciju banke Banca Intesa AD Beograd gde je potrebno uneti podatke sa platne kartice. Ukoliko je rezultat transakcije neuspešan, novčana sredstva na računu korisnika se neće rezervisati i poručivanje se smatra neuspešnim. Nakon toga, korisnik može sa plaćanjem platnom karticom pokušati ponovo, ili, pak, odabrati neki drugi model plaćanja.

Obrada porudžbine počinje da teče od trenutka vidljivosti uplate na računu trgovca, odnosno od momenta prijema porudžbine, kada je korisnik odabrao plaćanje pouzećem.

Plaćanje

Plaćanje se vrši pouzećem, odnosno gotovinom prilikom dostave, uplatom u pošti, odnosno banci ili platnim karticama.

Plaćanje pouzećem

Kod plaćanja pouzećem, korisnik naručene proizvode plaća kuriru prilikom preuzimanja proizvoda.

Plaćanje uplatnicom

Prilikom plaćanja robe uplatnicom, nakon evidentiranja uplate od strane trgovca, porudžbina se obrađuje i nakon toga proizvod šalje korisniku.

Plaćanje platnim karticama

Ukoliko ste se odlučili za plaćanje Vašom DINA, MasterCard, Maestro, Visa i American Express platnom karticom online prilikom poslednjeg koraka pre potvrde kupovine, sistem će Vas preusmeriti na sigurnosni link Banca Intesa ad Beograd gde unosite podatke o Vašoj platnoj kartici. Ukupna suma i broj pošiljke su automatski uneti i ne mogu se menjati.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala na razumevanju.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Zaštita privatnosti podataka

U ime BAUDER FARMACEUTICA d.o.o. (shotvitamini.com) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim
običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u BAUDER FARMACEUTICA d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Cena isporuke

Sve porudžbine korisnika koje budu ostvarene preko Internet stranice podrazumevaju da usluga isporuke predstavlja dodatni trošak pored ugovorene cene proizvoda, odnosno u ceni proizvoda iz ponude nije sadržana cena dostave/isporuke proizvoda, koja pada na teret kupca, osim u slučaju kada je porudžbina viša od 3000 dinara, kada je isporuka besplatna.

Cena isporuke koju plaća kupac je utvrđena cenama isporuka službe AKS EXPRESS, čiji cenovnik možete videti na sajtu https://www.aks.rs/cenovnik/.

5. Reklamacije

Reklamaciju na proizvode kupljene preko Internet stranice korisnik može izjaviti isključivo uz dostavljanje računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini na sledeći način:

  1. pisanim putem na adresu Čingrijina 5, 11000 Beograd-Zvezdara, Republika Srbija; ili
  2. elektronskim putem na e-mail webshop@shotvitamini.rs.

Proizvodi koji su podložni pogoršanju kvaliteta ili imaju kratak rok trajanja, zapečaćeni proizvodi koji se ne mogu vratiti zbog zaštite zdravlja ili iz higijenskih razloga i koji su otpečaćeni nakon isporuke ne mogu biti predmet povraćaja u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Bauder Farmaceutica će elektronskim ili pisanim putem potvrditi prijem i na upućen zahtev odgovoriti saglasno zakonski definisanim rokovima (u roku od 8 dana od datuma podnošenja reklamacije), prosleđivanjem reklamacionog lista na e-mail koji je korisnik označio kao kontakt, u kome će biti sadržana i odluka Bauder Farmaceutica o daljem postupanju po pitanju prosleđene reklamacije.

Rok za rešavanje reklamacije ne može da bude duži od 15 dana. Ukoliko Bauder Farmaceutica iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu korisnika u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti korisnika i navede mu rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost. Produženje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

U slučaju utvrđene nesaobraznosti i usvajanja reklamacije, korisnik ima pravo da bira između sledećih rešenja:

  1. zamenom kupljenih proizvoda za nove proizvode odgovarajuće marke (modela, tipa); ili
  2. umanjenje cene ili raskid ugovora i vraćanje plaćenog iznosa kupoprodajne cene i to u visini maloprodajne cene proizvoda na dan kupovine — pod uslovom da bi zamena predstavljala nesrazmerno opterećenje za Bauder Farmaceutica kompaniju.

Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana isporuke proizvoda pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku isporuke, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom proizvoda i prirodom određene nesaobraznosti.

Korisnik neće imati pravo da raskine ugovor o kupoprodaji proizvoda ukoliko je nesaobraznost proizvoda neznatna.

Ovde možete preuzeti:

>> FORMULAR ZA REKLAMACIJE <<

6. Pravo na odustajanje

Korisnik ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada je proizvod dospeo u državinu korisnika, odnosno trećeg lica koje je odredio korisnik, a nije prevoznik, bez obaveze navođenja razloga zbog kojih odustaje od ugovora.

Izjava o odustanku od ugovora o prodaji zaključenog na daljinu proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata Bauder Farmaceutica.

Korisnik je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, sa priloženim originalnim računom, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Korisnik odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. korisnik je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom korisnika, odbiće se povraćaj uplaćenog novčanog iznosa i proizvod će mu biti o njegovom trošku vraćen.

Bauder Farmaceutica kompanija je dužna da korisniku bez odlaganja vrati iznos koji je korisnik platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda, ukoliko se ustanovi validnost zahteva. Troškove vraćanja proizvoda i novca snosi korisnik, sem u slučajevima kada korisnik dobije neispravan ili pogrešan artikal.

U slučaju odustanka od ugovora, korisnik ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Uplaćeni novčani iznos se korisniku vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Bauder Farmaceutica može da odloži povraćaj novca dok ne dobije proizvod koji se vraća ili dok korisnik ne dostavi dokaz o slanju proizvoda Bauder Farmaceutica kompaniji.

U cilju izvršenja odustanka, potrebno je da nas kontaktirate putem telefona 0640501693 ili slanjem e-maila sa svojim ličnim podacima (ime i prezime i kontakt telefon) na e-mail adresu webshop@shotvitamini.rs.

Kupovinom proizvoda putem Internet stranice dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun, bez obzira da li je korisnik inicijalno plaćanje izvršio pouzećem ili putem platne kartice.

Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima internet prodaje, ne možete samoinicijativno menjati ili slati na adrese koje su navedene na računu/otpremnici.

Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu, o trošku pošiljaoca.

Ovde možete preuzeti:

>> IZJAVA O ODUSTAJANJU <<

7. Intelektualna svojina

Sav sadržaj i materijali objavljeni na internet sajtu su u vlasništvu Bauder Farmaceutica kompanije, osim sadržaja i materijala na linkovima i sadržajima gde je navedeno da je reč o spoljnim tj. eksternim linkovima ka zvaničnim sajtovima proizvođača/uvoznika/nosioca prava nad proizvodom. Upotreba sadržaja ove internet stranice bez izričitog pristanka Bauder Farmaceutica nije u skladu sa propisima koji regulišu zaštitu intelektualne svojine ili davaoci dozvole za korišćenje izričito navedemo.

8. Merodavno pravo i nadležnost

Na ove Opšte uslove i pravila korišćenja internet prodavnice (u daljem tekstu: „Opšti uslovi“) primenjuje se Zakon o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon, u daljem tekstu: „Zakon„). Objavljivanjem Opštih uslova smatra se da je trgovac ispunio dužnost obaveštavanja potrošača u skladu sa Zakonom, a u svakom slučaju, potrošač može zahtevati dostavljanje obaveštenja slanjem e-mail-a na adresi webshop@shotvitamini.rs.

Korišćenje Internet stranice za kupovinu proizvoda uređuje se zakonima Republike Srbije.

Svi sporovi koji mogu nastati usled ili su povezani sa korišćenjem Internet stranice ili sa ovim Opštim uslovima nastojaće se rešiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, sporovi će se rešavati pred nadležnim sudom u Beogradu.

Ovi Opšti uslovi važeći su od dana objave na Internet stranici odnosno od dana 17.06.2021. godine.